Direktlänk till inlägg 18 februari 2011
Nu är semlorna klara, det var många många år sen jag baka semlor sist... Dom blev i största laget, fast då blir det ju lite extra gott i magen ;)
Receptet på semlorna Kommer här!
Gräddas 5-10 minuter i 250 grader mitt i ugnen!
100 g Smör/Margarin
3 dl Mjölk
75 g Jäst
1/2 tsk Salt
1 dl Socker
1 ägg
1/2 tsk Hjorthornsalt hade
inget hemma bytte ut till birkarbonat.
9-10 dl Vetemjöl
Fyllning:
Ca 200 g mandelmassa, efter tycke och smak
Lite mjölk
Bröd spillet från urgrävningen
Blanda ihop detta till en smidig smet.
Grädde & siktat floursocker som avlsut!
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm upp till 37 grader.
Smula jästen i en bunke tillsätt socker och ägg.
Blanda hjorthornsalt/bikarbonat med vetemjölet.
Blanda i detta med deg spadet.
Låt degen jäsa i 10 kminuter.
Baka ut till bullar, låt jäsa ytterligare 45 minuter under
bakduk.
Pensla ett uppvispat ägg på bullarna. Grädda i mitten av ugnen ca 5-10 minuter.
Låt bullarna svalan, klart för att göra goa semlor... Mums!
Jag vet inte om man ska säga god morgon el snart god natt, har nu legat vaken ett tag men ska inte klaga har sovit till och från... Jag har nu bestämt mig för att jag ska lägga ner denna blogg eller rättare sagt så ska jag inte blogga från den ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|