Direktlänk till inlägg 1 januari 2012

2011 - 2012!

Av Pottipotti - 1 januari 2012 05:03

Nu sitter jag här efter att ha bjudit min man på första frukosten 2012 innan han skulle på jobbet... Jag sover väl inte allt för bra, men en sån här vacker morgon vad gör väl det...


Det var verkligen ett Gott slut här på Lindan... Den hade kunna sluta i tragedi och elände... Twix och Ice fick varsitt ben och Twixen lyckades få lös en stor bit av benet... Han har blivit så focucerad på mat och gotta sen han kastrerades, ja helt enkelt glupsk! Ber Guben att locka honom till sig med en godis, på det sättet brukar han släppa benet, men inte igår utan han tuggar som hastigast och sen sväljer han ner det... Panik... Benet har fastnat han piper och får ingen luft, Guben försöker öppna munnen men det går inte... Han morrar och biter igen... Jag vet inte var jag får krafterna ifrån men jag bänder upp munnen på honom och lyckas få tag i en bit av benen och till slut får jag upp det... Men tror ni inte att herr Twix försker få tag i benet igen ur min hand... Men Matte är snabbare... Ja tänk att 2011 hade kunnat sluta i tragedi och 2012 hade kunnat starta i sorg...Men som tur var så slutade denna saga LYCKLIGT!!!


Vi la oss före tolvslaget, vi var trötta båda två och eftersom vi hade ställt in oss på att det var en helt vanlig dag, så gjorde det inget... Vi käkade köttfärspaj och såg filmen SUPER 8 och hade det så mysigt och trevlig, dessutom så fick vi träffa kändisar på skypen... Bland annat James Bond, Magnus Uggla, Pricilla Presley, Elvis Presley, Michael Jackson, Beyonce med fler, det är inte alla som får sig en surrstud med dom över skypen ;)  Tanken var att vi också skulle ha varit just på denna "kändis" fest, men ibland blir inte allt som man tänkt sig! Igår skulle jag inte ha orkat vara med på några festligheter, utan det var precis så bra och lagomt att bara vara, man orkar inte så mycket när man har smärta och ont!


 

En underbar bild på Ice när han är 6 månader gammal, som yngsta sonen har tagit!


Ja tänk att vi nu har gått in i ett nytt år igen 2012... Nu ska man lära sig skriva det året och hur fort går inte åren???  Under 2011 har det ju hänt en hel del tråkigheter när det gäller mig, så jag hoppas starkt på att 2012 ska bli ett bättre år...  Bara se framåt... Det är så många av mina vänner jag inte har träffat eller träffat så mycket under 2011 som jag hoppas få träffa under 2012... Ha möjlighet och orka att göra än mera, det är min önskan inför detta år...


Vaknade och trodde mist sagt att det var 3:e värdskriget som startat utanför... Jag skojar inte!.. Har ALDRIG hörs så många raketer i luften tidigare och samtidigt, sen var det några smällare som lät som vapen precis utanför oss... Det höll på i nästan 1/2 timma... Som tur var så reagerar inte Twix på sånt ljud, Ice regerade lite tillslut, men jag bad han lägga sig närmare mig och då blev han lugn...


Jag låg i sängen och kände mig så fruktansvärt arg och upprörd... Stackars alla djur och alla som har kommit från krig och elände som har svåra minnen av sånna här ljud och vad får dom möta en sån här natt... Kan bara inte fatta att det inte blir förbjudet... Inte kan man tro att vi har en dåligt ekonomiskt här i Sverige, när alla dessa pengar sköts upp och förintades... När det lugnat ner sig, så steg jag upp... Såg att dom släppte iväg ljus lyktor i luften, dom seglade så fridfullt coh tyst... Tänk om folk kunde tänka om och släppa upp sånt i stället... Skänka en tanke på alla våra nära och kära levande som döda, Ack så mycket bättre det skulle vara för alla! Bara jag tänker på i natt blir jag upprörd igen, men så skönt att få skriva av sig lite!


I dag så går Guben av sitt skift och blir sen ledig fram till den 15 januari... Känns så underbart och lyxigt... Så i kväll blir det att krypa upp i hans famn och njuta av en härlig lång ledighet :) och hoppas att jag får krama om Syrran med familj om någon dag :) Samt sonen och sonhustrun som redan är där och myser!


  Önskar er en fin 1 januari 2012, med massor av mys! Kramkram

 
 
Ingen bild

siwan

1 januari 2012 05:54

Tänkte som så, jösses va raketerna låter i år
Måste varit kraftiga stora ena som small
Lät värre än värst ju
Skönt de gick väl för hunden era,
man får oanade krafter när de behövs
God forts
kramen

Pottipotti

1 januari 2012 08:36

Jo dom lät och dom var många... Ja det hade kunna gå riktigt illa för allas våran Twix, som tur är ligger han gott och sover i sin bädd.

God fortsättning på dig med & Kram

 
Pirkko

Pirkko

1 januari 2012 12:29

Håller med dig fullständigt vad gäller dessa hemska nyårsraketer! Här, mitt i skogen smattrade det som om nån skulle skjutit med kulspruta och detta varvades med smällare, som man kunde tro var bomber.
Vad är det för idioter, som tycker detta är roligt?
Mozart och Sibelius tittade upp lite, men lade ner huvudet igen med varsin djup suck ... :-) ...
Ben i halsen är inget att leka med och det gäller att ha turen på sin sida.
Det hade Twix, som hade husse och matte i närheten. :-)
Som vanligt fastnar jag i de underbart ljuvliga foton som finns i din blogg. Bilderna talar för sig på nåt sätt ...
Tack Anneli för att du berättar om "tråkiga saker" också!
Är faktiskt trött på alla bloggar och inlägg där livet verkar bestå av en enbart positiv bubbla ... i längden blir det som att äta oxfilé varenda dag ... man tröttnar ... ;-)
Önskar att 2012 blir ett bra år för dig och din familj. Kram

http://www.pirkkohakkarainen.se

Pottipotti

1 januari 2012 12:49

Javisst är det helt GALET!!! Nu är det ju tur att våra killar inte reagerade, men så dåligt jag har mått för alla andra djur och människor... Nån gång hoppas jag att detta Land tar sitt förnuft till fånga och förbjuder dessa otrevligheter... Man bör ju tänka längre än näsa växer... För tydligen måste det till en lag, eftersom folk inte verkar fatta!!!

Jag är alltid med när dom käkar ben, för Sanny höll också på dö mitt framför oss... Nu vete katten om jag törs ge mera ben, eller var jag kan få tag i ben som det inte lossnar bitar ifrån... Kanske du har något tips???

Vad glad jag blir att du tycker det är bra att jag även skriver tråkigheter... Det tar ju liksom emot att göra det... Men det är ju även min verklighet... Du stöttar mig att tordas göra det... TACK snälla!!!

Jag blir även så glad över att du tycker om våra bilder... Det är ju som sagt en av mina stora hobbysar att fota och berör jag dessutom med dom är det som grädde på moset :)

Jag önskar med att du och de dina får ett fantastiskt 2012

1 januari kramar i massor

 
Kerstin

Kerstin

2 januari 2012 12:05

Ja tänk vad dessa smällare och raketer kan åstadkomma, lite tjusning en stund men mest elände!
Vilken tur att du fick upp benet, att de blir så glupska och hungriga!!! Det känner vi igen!
Nu får vi hoppas på ett fint nytt år. Vilka snygga nyårkillar du hade, väldigt fina i sina flugor!
må så gott// Kram

http://fyrakillarsblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Elisabeth

2 januari 2012 12:57

God fortsättning sötis!
Skickar värmande och stärkande storkramar till dig och resten (om de vill) ;) Skickar några pussar till små näsorna oxo!
Ja, hoppas verkligen att 2012 blir ett bättre år, på många sätt!
Ljuvlig bild han har tagit!!
Då var det tillbaka till jobbet, skönt att du ska få rå om "guben! snart, det är inte fel det alls! <3
Kraaaamaaarr :D

 
Carola

Carola

6 januari 2012 06:36

Tack för hälsningen hos oss!!!:)
God fortsättning på året!
Vilken underbar bild av Ice!!!
Här smällde det också otroligt mycket på nyår, jag är glad att vår Emil inte heller reagerar på det!
Vilken tur att du fick bort benbiten!
Läser att du har tandbesvär, hoppas du är bättre nu!
Krya på dig!

http://www.presenten.bloggplatsen.se

 
susanne

susanne

2 februari 2012 19:24

Hej igen!
Har varit blogglat men nu får det bli bättring.
Ludde gjorde en liknande grej för några år sedan, satte en stor bit av en kvist i halsen. Men gubben fick bort den och vi kunde dra en lättnande suck. Gisses vad sekunderna gick långsamt då *ryser* kändes som i slowmotion när Ludde väste och knappt fick luft och gubben som försökte att få ur biten ur strupen.
Massor av smällare var det här oxå, tack och lov så är Ludde helt orädd och sov som en stock i sin korg. Lider med alla som har vovvar som får panik och som till och med måste sövas med sömnmedel.
Hoppas att det nya året har varit bra och önskar dig och de dina en fin fortsättning på året!
kramen!

http://susidus.minatankar.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pottipotti - 4 februari 2015 03:16

Jag vet inte om man ska säga god morgon el snart god natt, har nu legat vaken ett tag men ska inte klaga har sovit till och från...   Jag har nu bestämt mig för att jag ska lägga ner denna blogg eller rättare sagt så ska jag inte blogga från den ...

Av Pottipotti - 28 december 2013 20:42

Bättre sent än aldrig eller hur :)     Sen har vi fått några jätte fina julkort som vi tackar ödmjukast över & Många god fortsättnings kramar till er <3                    ...

Av Pottipotti - 4 december 2013 08:14

Ja egentligen varför envisas jag med att ha kvar bloggen när det uppdateras så dåligt, men min önskan är väl att inspirationen kommer igen attt både surra av sig om all mellan himmel och jord samt att ta tag i det här med att ta mera bilder, för att ...

Av Pottipotti - 2 december 2013 09:23


Nu är det så här att jag gjorde ett inlägg på FB angående en Sphynx eller inte, min längtan är så STOR att det rent värker och gör ont i hela mitt hjärtat... Inlägget börjar så här, men är lite om gjort här i bloggen!!!   Okej nu är det så här......

Av Pottipotti - 23 maj 2013 08:08


USCh och FY så dålig jag är på att uppdatera bloggen... Men inspirationen har och är inte så hög att hålla på heller, det är så mycket annat som har och tar upp min tid... Tyvärr allt för tråkiga saker, men det finns även en del roligt som har hänt.....

Presentation


Hoppet är tyst och starkt
med lite näring kan det uthärda
med lite ljus kan det överleva
det gör livet möjligt!!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Mina älsklingar

              Twix 9 veckor

                 Min Darling

               Ice 9 veckor

Vänner

Pudel Uppfödare

Handarbete

Övriga länkar

Choose your language


Ovido - Quiz & Flashcards